Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj gurbeta

Novalić: Za mene je to gotova stvar, neću se više oglašavati

fadil-novalic-1-1

Premijer je dodao da Vlada Federacije BiH nema ovlaštenja za provjeru sudskih akata

Federalni premijer Fadil Novalić još jednom podsjeća javnost na svoju jučerašnju izjavu vezanu za bivšeg savjetnika Muhameda Gurbetu.

Naglašava da je Gurbeta u zvaničnoj dokumentaciji dostavio Uvjerenje Općinskog suda u Sarajevu broj: 65 Kr 10767 19 u kojem je, u što su se mediji jučer već uvjeriti, između ostalog, napisano i da protiv Muhameda Gurbete „pred sudovima na području Bosne i Hercegovine nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno da nije potvrđena optužnica, a niti je izrečena osuđujuća presuda za krivično djelo sa propisanom kaznom zatvora do 5 (pet) godina ili novčanom kaznom kao glavnom kaznom“.

Premijer dodaje da Vlada Federacije BiH nema ovlaštenja za provjeru sudskih akata.

– Muhamed Gurbeta od jučer nije savjetnik u Uredu Premijera, jer sam ga razriješio. Uradio sam to odmah po saznanjima koje sam dobio od javnosti. Za mene je to završeno. O tome se više neću oglašavati u javnosti
– ističe premijer.

U prilogu vam ponovo na uvid dostavljamo skenirano Uvjerenje Općinskog suda u Sarajevu i Rješenje o razrješenju, poručili su iz Novalićevog ureda u saopštenju poslanom medijima.

U istom saopštenju medijima je dostavljena i Novalićeva odluka o razrješenju Gurbete sa pozicije savjetnika…