Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skandal ne jenjava

Glasove za Salaha FIFA nije priznala zbog – velikih slova

salah1

On bi s tim glasovima imao više od službenih 26 na četvrtom mjestu za FIFA-inu nagradu The Best, iza Mesija, Ronalda i Van Dijka

Skandal oko neregularnosti prilikom glasanja za FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača sezone nastavila je sama FIFA bizarnim objašnjenjem.

Egipatski nogometni savez službeno se žalio zato što u rezultatima glasanja i u dokumentima FIFA-e objavljenima nakon dodjele nagrade nisu registrirani ni navedeni glasovi njihovog selektora Shawkija Ghareeba i kapitena Ahmeda Elmohamadyja, koje su oni dali sunarodnjaku Mohamedu Salahu.

On bi s tim glasovima imao više od službenih 26 na četvrtom mjestu za FIFA-inu nagradu The Best, iza Mesija, Ronalda i Van Dijka. Egipćani u žalbi i objavi za medije kategorički tvrde da su glasali za Salaha, kao i da su glasove poslali 15. avgusta, četiri dana prije isteka roka.

FIFA im je odgovorila:

“Imena igrača na formularima za glasanje vašeg kapitena i selektora bila su napisana velikim slovima, zbog čega se njihovi glasački listovi nisu činili autentičnima.”

Dodadali su iz FIFA-e i kako na njima nije bilo potpisa predsjednika saveza, što je obavezno.

FIFA je tako iz Egipta prihvatila samo trećinu glasova, onu od novinara. Hany Danial, kojeg je izabrala kao predstavnika tog dijela glasačkog tijela iz ove zemlje, na prvo mjesto je postavio Manea, na drugo Ronalda, a na treće Salaha.

Ali Egipćani nisu jedini koji protestvuju nakon objave rezultata glasanja za FIFA The Best.

Prvi je burno protestvovao Hrvat Zlatko Logarušić, selektor Sudana, tvrdi da je glasao redom za Salaha, Manea i Mbappea. FIFA je nakon izbora objavila kako je Logarušić glasove dao Messiju, Van Dijku i Maneu.

“Fotografisao sam papir koji sam potpisao sa sekretarom Sudanskog nogometnog saveza. Ne znam šta se dalje dogodilo”, prenosi Logarušićeve riječi portal Al Arabya.

Zbog istog problema javio se i Juan Barrera, kapiten reprezentacije Nikaragve.

“Nisam glasao za Messija. Prošle godine sam mu dao svoj glas, ali ne i ove”, objavio je na Twitteru nakon što je FIFA navela da je glasao za Messija.

FIFA je odgovorila i njima:

“Provjerili smo glasačke listiće koje su predali nogometni savezi Nikaragve i Sudana i ti dokumenti su potpisani i potvrđeni službenim pečatima tih saveza, a na njima su glasovi dodijeljeni onako kako smo objavili. Pozivamo saveze Nikaragve i Sudana da provedu interne istrage ako sumnjaju u nepravilnosti.”


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.