Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poskupljenje struje

Protest u Banjoj Luci, građani i opozicionari izašli da proslave pobjedu

struja banja luka protest (1)

Premijer RS-a Radovan Višković je rekao da građanima koji troše do 500 kilovata, a takvih je 86 posto domaćinstava, cijena struje neće poskupiti, barem ne u mandatu ove Vlade RS

U Banjoj Luci je u toku okupljanje građana uoči protesta koje su organizovali opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog, kako kažu, najavljenog poskupljenja cijene struje za domaćinstva u ovom bh.entitetu.

Iako su vlasti RS-a demantovale da će doći do rasta cijene električne energije, iz PDP-a i SDS-a su istakli da je to, kako tvrde, njihova pobjeda i da će to da proslave” okupljanjem u banjalučkom Parku “Mladen Stojanović”.

Premijer RS-a Radovan Višković je rekao da građanima koji troše do 500 kilovata, a takvih je 86 posto domaćinstava, cijena struje neće poskupiti, barem ne u mandatu ove Vlade RS.

Dodao je da preostalih 14 posto domaćinstava, po analizama “Elektroprivrede RS”, ima veću potrošnju, koja doseže i više od 2.000 kilovata.

“Ovo poskupljenje znači da ćemo morati birati između režija i udžbenika, između režija i hrane, između režija i obuće. Da li oni znaju kako je to spajati kraj sa krajem? Gdje su eksperti sada? Poskupljenju treba da prethodi javna rasprava i tarifna analiza. Potom možemo da razgovaramo da li je ovo prihvatljivo i kome. Štedićemo na račun zdravlja, jer nećemo grijati prostorije u kojima se nalaze naša djeca. Gdje je tu odgovornost za sve manjkavosti energetskog sektora?”, poručila ke okupljenima Olivera Nedić, majka petoro djece.

Poslanik Nebojša Vukanović rekao je da je izjava premijera da struja neće da poskupi predstavlja pobjedu opozicije.

– Izlazimo sa bijelim zastavama da to proslavimo – rekao je Vukanović.