Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novčane nagrade i diplome za najbolje osnovce Novog Grada

osnovci novi grad diplome

Svečana dodjela novčanih nagrada i diploma najuspješnijim učenicima novogradskih osnovnih škola, pobjednicima općinskih takmičenja iz matematike, fizike, informatike, geografije i tehničkog stvaralaštva, upriličena je danas u vijećničkoj sali Općine Novi Grad Sarajevo.

Nagrade su pobjednicima takmičenja uručili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela i pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrisani razvoj Elvir Resić, a svečanosti su prisustvovali i direktori i nastavnici novogradskih osnovnih škola, učenici i njhovi roditelji.

osnovci novi grad diplome efendic

Općinski načelnik Semir Efendić kazao je da su uspjesi koje su postigli učenici naših škola najbolja potvrda da imamo dobre profesore i nastavnike i što je najvažnije dobre učenike.

Tom prilikom načelnik Efendić čestitao im je na postignutom uspjehu, uz želju za uspjeh u nastavku školovanja.

Elvir Resić izrazio je zadovoljstvo uspjehom koji su postigli učenici 14 novogradskih škola.

Posebno je istakao da su se učenici iz četiri novogradske škole, nakon kantonalnog takmičenja iz matematike, plasirali i na Federalno takmičenje, a učenica Berina Zejnilović na državnu matematičku olimpijadu, koja će se održati u Visokom.

osnovci novi grad diplome1

Na ovogodišnjem takmičenju učenika devetog razreda osnovnih škola s područja Novog Grada iz matematike, njih pet osvojilo je stotinu maksimalnih bodova, tako da su prvo mjesto osvojili Azra Redžović, učenica OŠ „Skender Kulenović“, Nejla Subašić i Amina Perviz iz OŠ „Ćamil Sijarić“, Dženan Kreho, učenik škole „Skender Kulenović“ i Boris Velašević, učenik OŠ „Osman Nakaš“. Drugo mjesto osvojio je Abdulah Sarajlić iz OŠ „Avdo Smailović“, dok su treće mjesto osvojili Ajla Bizum, učenica OŠ „Meša Selimović“, Edina Serdarević iz škole „Avdo Smailović“ i učenik škole „Skender Kulenović“ Nedim Kunovac.

Među takmičarima osmog razreda u matematici je najbolja bila Berina Zejnilović, iz škole “Mehmedalija Mak Dizdar”, drugo mjesto osvojio je Bakir Muminović iz škole “Osman Nakaš”, dok je treća Hana Macić iz škole “Aleksa Šantić”.