BiH

Petrović za BHRT

Novi gradonačelnik Bijeljine odgovorio na prijetnje Dodika: Narod je taj koji odlučuje

19/11/2020

Petrović ističe da mu je zasmetalo kao čovjeku takav stav, da neko nešto neće dobiti ili da mu ne pripada. Smatra da su to loše poruke, riječi izrečene u afektu

Novi lokalni izbori donijeli su promjene u Bijeljini nakon 16 godina. Novi gradonačelnik Bijeljine je kandidat SDS-PDP Ljubiša Petrović. Gostujući u emisiji BHT1 Uživo, novi gradonačelnik Bijeljine je istakao da za njega lično njegova pobjeda nije iznenađenje i da je to narodna pobjeda.

Kako kaže, narod je sa velikom odlučnošću u ovim pandemijskim uslovima ispunio svoju građansku dužnost i u velikom broju izašao na izbore i pokazao svoj stav i mišljenje prethodnim godinama.

“Ja sam razgovarao u prethodnom periodu sa svojim narodom, uvijek sam bio uz njega i ostajem uz njega, u sklopu svojih predizbornih obećanja. Nisam se kandidovao ni protiv koga, kandidovao sam se za svoj narod i evo narod je pobijedio”, kaže Petrović.

Odlazeći gradonačelnik u jučerašnjem danu mu je čestitao na pobjedi u četiri oka, ističe Petrović, dao mu savjet i mišljenje kako je to izgledalo u 15 ili 16 godina voditi grad, kaže da je dobar korak sa obje strane što u predizbornoj kampanji nije bilo otrovnih strelica jednih prema drugima i to je kampanji dalo jednu sasvim drugu dimenziju. Petrović misli da su svi kandidati narodu tako ponudili svoj program i omogućili mu da bira.

Što se tiče skupštinske većine, Petrović kaže da građani mogu da očekuju da će se on ponašati u skladu sa zakonskim procedurama.

“Ja bih sačekao zvanične rezultate CIK-a, da se ispoštuje u potpunosti Izborni zakon. Snažna je poruka uvijek reći da je narod taj koji odlučuje i da sam ja samo bio kandidat kojeg je narod prepoznao. Svi odbornici koji su dobili glasove od naroda od mene imaju ispruženu ruku kao vid dobre namjere i iskrene saradnje, da nastavimo ono što je započeto u Bijeljini”, ističe Petrović.

Kada je u pitanju najava Milorada Dodika da će mijenjati zakone u Banjaluci i Bijeljini da bi skupština imala više ovlaštenja u odnosu na gradonačelnike, Petrović ističe da mu je zasmetalo kao čovjeku takav stav, da neko nešto neće dobiti ili da mu ne pripada. Smatra da su to loše poruke, riječi izrečene u afektu.

“Svi imamo pravo da budemo izabrani i birani, ali narod je taj koji odlučuje. U tom duhu, zaista su nepotrebne bilo kakve prijetnje. Jer se tu ne prijeti gradskoj upravi, nego narodu”, smatra Petrović i dodaje da takve poruke dodatno destabilizuju političku atmosferu u zemlji.

Kada su čistke u pitanju, Petrović kategorično kaže da ih neće biti i da svi oni koji savjesno obavljaju svoj posao nastaviće da ga rade. Jedina mjera koja će biti zastupljena je efikasnost gradske uprave, napominje Petrović i kaže da želi biti gradonačelnik svih građana.

Komentari

Autor: BHRT

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.