Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dragan bursać

Novi mural osvanuo u Bosanskoj Gradiški: “Jeste li svjesni gdje mi živimo???”

mural mladicu (1)

Nema sumnje da je ovaj čin zasjenio lijepu gestu kada je prije desetak dana u istom ovom gradu osvanuo mural posvećen košarkaškoj legendi Kobeu Bryantu koji je stradao u avionskoj nesreći početkom ove godine

Novinar i kolumnista Dragan Bursać iz Banje Luke je na svom Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj nekoliko mladića iz Bosanske Gradiške ponosno poziraju ispred murala ratnog zločinca.

Na pomenutoj fotografiji se vidi kako mladići nasmijani ispred murala poziraju s podignuta tri prsta i uz zastavu Srbije.

“Jeste li znali da je ovo najnoviji mural u Bosanskoj Gradišci?
Jeste li znali da se Bosanska Gradiška više niti ne zove tako?
Jeste li znali da je entičko čišćenje legalizovano odavno?
Jete li znali da su ratni zločinci najveći heroji u entitetu rs?
Jeste li znali da se isplati biti zločinac?
Jeste li znali da BiH kao zemlja na čijoj teritoriji i nad čijim narodom je počinjen genocid NEMA Zakon o zabrani negiranja genocida?
Jeste li znali da se decenijama odgajaju generacije djece u mržnji, isključivosti, ksenofobiji, fašizmu i nacionalizmu?
Jeste li znali da svi učestvujemo u ovome-neko šutnjom, neko sprej-lakom, farbom i muralisanjem, a neko poslaničkom platom od preko 5K maraka?
Jeste li znali da će najveći uspjeh ove prestarjele djece (ali ne samo ove) biti ako uspiju pobjeći iz zemlje u nadnicu na Zapad?
Jeste li svjesni gdje mi živimo???”, napisao je Bursać.

Jeste li znali da je ovo najnoviji mural u Bosanskoj Gradišci?
Jeste li znali da se Bosanska Gradiška više niti ne zove…

Objavljuje Dragan BursaćPetak, 19. lipnja 2020.

Nema sumnje da je ovaj čin zasjenio lijepu gestu kada je prije desetak dana u istom ovom gradu osvanuo mural posvećen košarkaškoj legendi Kobeu Bryantu koji je stradao u avionskoj nesreći početkom ove godine.

Taj mural se nalazi na zidu OŠ “Danilo Borković” i njega je oslikao Deni Božić. Tada su ovu vijest prenijeli brojni mediji, pa i oni svjetski.

Čak je i američki Reuters pisao o Bosanskoj Gradišci i o projektu kojeg su ljubitelji košarke odlučili realizovati i time odati počast jednom od najboljih košarkaša u historiji.