BiH

"kad se stvore uslovi"

Novi poslanički klub u NSRS odbio podržati zahtjev SDS-a

05/02/2020

Komentarišući Šarovićeve tvrdnje o pitanju NATO-a, Skoko je rekao da ne smatra da je riječ o bilo kakvoj izdaji

Šef Nezavisnog kluba poslanika SP-a u Narodnoj skupštini RS Maksim Skoko rekao je Srni da SDS ima legitimno pravo da traži sazivanje sjednice NSRS, da im to niko ne osporova, ali da je ono što su uputili na Kolegijum bilo “u takvoj formi da ne daje legitimnost za sazivanje”.

“Kada se stvore legitimni uslovi, onda ćemo kao Narodna skupština RS biti u stanju da odlučujemo o tom zahtjevu”, dodao je Skoko.

Komentarišući Šarovićeve tvrdnje o pitanju NATO-a, Skoko je rekao da ne smatra da je riječ o bilo kakvoj izdaji, jer se na sjednici Narodne skupštine u stvari pokazalo da je po prvi put prekinut put koji je vodio ka NATO-u još od člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca.

“Postignut je maksimum jer je Akcioni plan za članstvo u NATO /MAP/ stavljen ad akta u ovom momentu. Ubuduće se o tome mora konstatovati Predsjedništvo i u slučaju veta Narodna skupština RS”, dodao je Skoko.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović istakao je da ne odustaju od zakazivanja sjednice Narodne Skupštine RS u vezi sa utvrđivanjem odgovornosti za, kako je istakao, aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u i nastavak puta BiH ka NATO-u.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.