BiH

'Sreća je znati srcem dati'

Novi projekt SOS Dječijih sela BiH za jednostavniji način doniranja

20/04/2021

Cilj projekta je olakšati sugrađanima način doniranja, otvaranjem trajnog naloga na mjestu događaja, zajedno sa SOS predstavnicima

Predstavnici SOS Dječijih sela BiH od danas se mogu sresti na ulicama Sarajeva i u tržnim centrima, u okviru novog projekta ‘Sreća je znati srcem dati’.

Cilj projekta je olakšati sugrađanima način doniranja, otvaranjem trajnog naloga na mjestu događaja, zajedno sa SOS predstavnicima.

– SOS predstavnici će isključivo pružati podršku našim donatorima, prilikom otvaranja trajnog naloga i neće primati novčane donacije. Možete ih prepoznati po istaknutoj akreditaciji, posebno kreiranom pultu i sloganu ‘Sreća je znati srcem dati’ – navodi se.

Kako kažu iz SOS Dječijih sela BiH, davanje srcem je upravo suština projekta – pomoći djeci bez roditeljskog staranja, znati podijeliti dobrotu i sreću sa drugima.

– Uz SOS predstavnike doniranje je još jednostavnije, kroz razgovor i u nekoliko koraka možete učiniti veliko dobro djelo – naglašavaju.

Iz SOS Dječijih sela BiH pozivaju sugrađane da, kad vide njihove predstavnike, zastanu i porazgovaraju s njima, donesu humanu odluku da doniraju jer samo uz kontinuiranu podršku donatora moguće je pružiti sve što je potrebno djeci i mladima koji odrastaju u SOS porodicama.

– Otvaranjem trajnog naloga donatori postaju Kumovi SOS porodica, na taj način mjesečno pomažu djeci bez roditeljskog staranja. Novcem koji Kumovi doniraju pokrivaju se troškovi odjeće, obuće, školskog pribora, vannastavnih aktivnosti – ističe se.

Dodatne informacije o projektu i načinu doniranja dostupne su na web stranici SOS Dječijih sela BiH www.sos-ds.ba. Na toj stranici moguće je pronaći imena SOS predstavnika, saznati na kojim lokacijama će biti tog dana.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.