Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zora Vidović za RTRS

Novi zakon u RS-u o igrama na sreću, donijet će 60 miliona u budžet

kladionica 2

Neophodno je promijeniti Zakon o igrama na sreću koji je na snazi od 2012. godine, jer je došlo do ekspanzije igara na sreću

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je večeras da je Prijedlogom zakona o igrama na sreću predviđeno da u budžetu RS bude obezbijeđeno najmanje 60 miliona KM, a njegov cilj je unapređenje organizovanja igara na sreću i njihovo uvođenje u zakonske okvire.

“Prihod do sada uopšte nije kontrolisan, što će biti promijenjeno. Neophodno je promijeniti Zakon o igrama na sreću koji je na snazi od 2012. godine, jer je došlo do ekspanzije igara na sreću”, rekla je Vidovićeva za RTRS.

Ona je istakla da se ovim zakonskim rješenjem želi pojačati i uloga “Lutrije Republike Srpske”.

“Očekujem veliku podršku poslanika u Narodnoj skupštini za ovaj zakon, jer će njime za budžet RS biti obezbijeđena dodatna sredstva koja je gubio u proteklom periodu”, dodala je Vidovićeva.

Prema njenim riječima, neophodno je uvesti onlajn kontrolu igara na sreću.

“To znači da će priređivači igara na sreću imati svoj računarski sistem da bi u svakom momentu Ministarstvo finansija moglo da provjeri kako se i šta radi”, pojasnila je Vidovićeva.

Ona je naglasila da se porez od igara na sreću mora plaćati.

“Želimo biti u skladu sa zemljama u okruženju. Ovim zakonom želimo i da priređivači igara na sreću budu ravnopravni”, kaže Vidovićeva.

Ona je napomenula da je potrebno suzbijati sivu ekonomiju u RS kako bi bila rasterećena privreda.