Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Novih 16 slučajeva zaraze koronavirusom, većina dolazi iz jednog klastera

koronavirus.png

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 946 osoba

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo /IJZ/ Srpske i Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini testirano je 298 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 16 osoba.

Iz Instituta je saopšteno da je riječ o pet muškaraca i 11 žena, od kojih su četiri mlađe, 11 srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po pet osoba je iz Modriče i Vukosavlja, po dvije iz Prijedora i Čelnica, te po jedna iz Banje Luke i Bijeljine.

U saopštenju se dodaje da od novozaraženih većina predstavlja porodične kontakte zaraženih radnika iz fabrike “Alfa” iz Modriče.

Iz Instituta navode da Dom zdravlja Modriča i dalje preduzima sve neophodne epidemiološke mjere radi sprečavanja širenja virusa korona.

U saopštenju se navodi da je do sada u Republici Srpskoj potvrđeno 1.540 slučajeva virusa korona, a preminulo ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

“U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.069 osoba, a na ovaj virus je testirano ukupno 30.648 osoba”, navodi se u saopštenju.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 73, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 28, a u opštim bolnicama 45, dok je ukupan broj lica kod kojih je test na virus korona pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju 58.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 946 osoba, a nadzor je završen kod 35.132 lica.