BiH

Zenica

Studenti će ipak u junsko-julskom roku moći spremati ispite u domu

09/06/2020

Zenički dom ima ukupno 87 dvokrevetnih i trokrevetnih soba pa će većina studenata imati sobu samo za sebe

Studentski centar Zenica (SCZ) ipak će omogućiti studentima da borave i spremaju ispite i tokom junsko-julskih ispitnih rokova, potvrdio je Feni direktor SCZ Dino Eminović.

– S obzirom na to da je došlo do ublažavanja mjera zbog pandemije koronavirusa, odlučili smo da u periodu od 15. juna do 15. jula, u terminu u kojem je planirana realizacija dva ispitna roka na svim fakultetima Univerziteta Zenica, našim korisnicima omogućimo povratak u dom. Ako bude produženja roka, moći ćemo im omogućiti da borave u domu i do 1. augusta. Studentima smo ostavili rok da se o tome izjasne do petka, 12. juna. Prema sadašnjim najavama, njih bi oko 50 posto trebalo u tom terminu boraviti u domu – kaže Eminović, koji napominje da je kapacitet doma 220 ležajeva.

Zenički dom ima ukupno 87 dvokrevetnih i trokrevetnih soba pa će većina studenata imati sobu samo za sebe. Planiranu zamjenu namještaja i podnih podloga u sobama, menadžment doma prolongirao je za august.

– Predstoji nam raspisivanje tendera i izvođača radova. Nadamo se da će svi ti postupci biti okončani do kraja jula, kako bismo na vrijeme obavili sve poslove te omogućili studentima da na povrtaku, 15. septembra, uđu u okrečene sobe s novim namještajem – ističe Eminović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.