BiH

KS

Novim cijenama reklamnih panoa uvećali prihod za više od 140.000 KM

20/02/2020

Ustanovili smo da su cijene u prethodnom periodu bile preniske, vidjeli smo potencijal za veću zaradu, kazao je Mandić

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo upravlja uličnom rasvjetom, pa im tako pripada i prihod od komercijalnih oglasa koji se postavljaju na tu infrastrukturu.

Nakon isteka trogodišnjeg ugovora sa firmom koja se bavi prodajom oglasnih prostora, Ministarstvo je nakon analize podiglo cijene najma prostora za oglašavanja i na taj način za godinu dana uvećalo prihod za više od 140.000 KM.

– Ustanovili smo da su cijene u prethodnom periodu bile preniske, vidjeli smo potencijal za veću zaradu, sa ponuđenim novim cijenama prošli tender i evo za godinu imamo novih 140.000 KM koje možemo ulagati u poboljšanje ulične rasvjete – kazao je ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić.

U prethodnom periodu cijena oglasnog mjesta u općini Centar iznosila je 25,50 KM, a nova cijena je 49,50 KM. Reklamiranje u općini Stari Grad je na jednoj poziciji mjesečno koštalo 26,60 KM a sada je 67 KM. Na taj način uvećan je prihod za 140.000 KM ili za sto posto, saopćeno je iz Press službe KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.