Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Novinari ušli u kasarnu za koju neki tvrde da je “vehabijska komuna”

10/12/2015

Nakon što su hrvatski mediji objavili informaciju o navodnom “gnijezdu militantnih vehabija samo 100 kilometara od hrvatske granice”, televizija N1 odlučila je posjetiti selo Brzičani nadomak Donjeg Vakufa koje je označeno kao jedna od vehabijskih komuna.

Kamere pomenute televizije danas su bile u kasarni u Donjem Vakufu, za koju se govori da je kamp za obuku.

Riječ je o strogo čuvanom objektu, u kojem se čuva oružje koje ide na uništavanje.

“Sigurnosne akcije prate tri osobe iz sela Brzičani. Ali, kako nam je potvrđeno, ne rade ništa protivno zakonima Bosne i Hercegovine. Bave se poljoprivredom, voćarstvom i pčelarstvom”, kaže se u TV prilogu.

“Ja svakih 15 dana prođem kroz to naselje i vidim tri, četiri čovjeka koji rade svoje poslove. Jedan čuva ovce, drugi se bavi malinarstvom… Ne mogu vjerovati da je to neko napisao”, kaže načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić.

Arif Čagalj je u tom tekstu opisan kao šef zajednice i instruktor što je on za N1 demnatirao i kazao da mu je zdravlje narušeno nakon neistina iznesenih u medijima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.