Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novo Sarajevo: Potpisan ugovor o izgradnji rampe i sanaciji platoa 

koldzo ugovor

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme „IN“ doo Sarajevo Nedim Ćehajić, u četvrtak, 23. marta potpisali su Ugovor za izvođenje radova na izgradnji pristupne rampe i sanaciji platoa ispred Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, saopćeno je iz ove općine.

Navedeni radovi podrazumijevaju izgradnju rampe koja će omogućiti pristup platou Međunarodnog centra osobama sa umanjenim tjelesnim sposobnostima, kao i zamjenu popločanja cjelokupnog platoa. Vrijednost ugovora iznosi oko 60.000 KM, a rok za izvođenje radova je 30 dana.

Koldžo je istakao kako su u prethodnom periodu realizirane tri faze radova na rekonstrukciji objekta Međunarodnog centra za djecu i omladinu, te da četvrta faza predstavlja vanjsko uređenje koje podrazumijeva sanaciju platoa i izgradnju pristupne rampe.

– Nakon okončanja četvrte faze radova, ove godine planirana je i realizacija pete faze radova koja podrazumijeva izgradnju parka koji obuhvata pješačke staze, amfiteatar, fontane, dječije igralište, te proširenje parkinga, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je za ove namjene u Budžetu Općine za 2017. godinu planirano 550. 000 KM.

Općina Novo Sarajevo je do sada uložila 860.000 KM u rekonstrukciju Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, a ove godine bit će izdvojeno dodatnih 610.000 KM, čime će nakon završetka navedenih radova za rekonstrukciju i sanaciju Međunarodnog centra ukupno biti uloženo 1.470.000 KM.

Današnjem potpisivanju Ugovora prisustvovala je i Zorica Miličević, direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, zatim sekretar i predstavnici Savjeta MZ „Grbavica II“, te vijećnici Općinskog vijeća.