Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novogodišnje ludilo u Mostaru već počelo

BiH

Novogodišnje ludilo u Mostaru počelo noć ranije (11)

Iako u Mostaru sutra neće biti organiziran doček Nove 2016. godine, na otvorenom, kao što se održava u gotovo svim velikim gradovima, novogodišnje ludilo je u gradu na Neretvi počelo noć ranije.

Na gradskom stadionu Kantarevac veliki koncert Rock škole Mostar, na kojem se očekuje spektakularna zabava uz Dubiozu kolektiv, okupio je stotine građana koji su unatoč hladnom vremenu i mostarskoj buri odlučili novogodišnje ludilo, u veseloj atmosferi, osjetiti noć ranije.

Voditelj i utemeljitelj Rock škole Mostar Orhan Maslo-Oha ističe kako se u mostarskim kuloarima ovaj događaj već i prozvao “Nova godina prije Nove godine”. No, kako ističe, pored želje da naprave dobru zabavu i koncert za pamćenje organizatori imaju veći cilj.

“Rock škola Mostar broji nešto više od 90 polaznika trenutno i cijeli plan je da imam svoj studio za snimanje. To je ideja koja je godinu dana stara, a evo nakon dva mjeseca marljivog rada večeras se implementira. Zahvaljujem se ljudima iz OSCE-a, koji su nas podržali, kao i kompaniji Red Bull, koja nam je dao krila, i Dubiozi kolektiv koja je uz nas”, kazao je Oha za AA.

Vatrometom euforije, na burom okovanom stadionu Kantarevac atmosferu su odmah po izlasku na binu ugrijali bendovi Rock škole Mostar: instrumentalni kvartet Flip, dva session benda koja su pobijedila na programskim koncertima škole na temu urbane muzike 50-ih i 60-ih, odnosno 70-ih, potom Mostar Rock School Blues Band i na kraju bend Floridus, koji večeras predstavljaju svoj album prvijenac “Na vrhu svijeta”.

Nakon toga pred mostarsku će publiku poslije nekoliko godina izaći jedan od najpopularnijih bendova u regiji – Dubioza kolektiv, koja je u Mostaru zadnji put svirala prije nekoliko godina. Odsvirat će koncert u punom trajanju i s punom energijom, a na kraju njihovog nastupa, na binu će opet izaći polaznici Rock škole, kako bi sudjelovali u grupnom izvođenju pjesme “Kokuz”.

Prihod od koncerta će biti podrška radu Rock škole i opremanju njihovog studija za snimanje.