Skaka poželio dobrodošlicu

Novogodišnje trodnevno slavlje u Sarajevu započelo koncertom MuzikArta

sarajevo_koncert

Gosti i posjetioci koncerta bili su u prilici da poslušaju najljepše i najpoznatije evergreene i klasične kompozicije

Novogodišnje trodnevno slavlje u bh. prijestolnici započelo je večeras koncertom na trgu ispred Katedrale uz prisustvo velikog broja građana, gostiju i turista.

U ime domaćina Grada Sarajeva, gradonačelnik Abdulah Skaka je poželio dobrodošlicu, te istaknuo da je sarajevsko novogodišnje slavlje postalo regionalni brend.

-U ova tri dana svjedočit ćemo još jednoj prelijepoj sarajevkoj priči: novogodišnjoj, koja će i ovaj put, bh. prijestolnicu pozicionirati u hit novogodšnje i turističke destinacije – kazao je Skaka.

Pozvao je da “budemo jedni s drugima u ovom periodu”, ističući da je Sarajevo poznato po tome što dijeli dobro i loše, “Sarajevo je poznato i što se, nakon svih nedaća koje su ga zadesile, izdiglo iz sve patnje”.

-Tu bol noćas dijelimo s jednim čovjekom kojeg želim posebno pozdraviti i molim da ga pozdravite velikim aplauzom, mojim dragim prijateljem Murizom Memićem- rekao je Skaka, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.. Zaplesali su i uz taktove valcera, a pogotovo onog kojeg je poznati glumac Anthony Hopkins komponirao prije 50 godina. Hor “Sevdalinke“ priredio je omaž velikim pjevačima, a koncert je završen čuvenim Radetzky march-om.

Za ovo nezaboravno veče bili su zaduženi mladi virtuozi “MuzikArt“-a pod dirigentskom palicom Emira Mejremića.

U novogodišnjoj noći centralnu binu ispred Vječne vatre do usijanja će dovesti jedna od najvećih regionalnih zvijezda Hari Mata Hari, da bi novu 2019. godinu, 1. januara započeli nastupom još jednog Sarajlije, Branka Đurića Đure i njegovog kultnog benda Bombaj štampa.