BiH

bh. pravosuđe

O čemu su razgovarali i koji je povod: VSTV i Ružica Jukić da objasne posjetu Tužiteljstvu TK

11/02/2020

Potpredsjednica VSTS Ružica Jukić nenajavljeno je juče posjetila Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a posjetu ni Jukićeva niti VSTS nisu najavili rukovodstvu i tužiocima ovog tužilaštva

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona pozvalo je danas Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH i potpredsjednika savjeta Ružicu Jukić da obavijeste ovo tužilaštvo i javnost o razlozima posjete Jukićeve Tužilaštvu, sadržaju razgovora koji je vođen i aktivnostima koje će biti preduzimane u narednom periodu.

Potpredsjednica VSTS Ružica Jukić nenajavljeno je juče posjetila Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a posjetu ni Jukićeva niti VSTS nisu najavili rukovodstvu i tužiocima ovog tužilaštva.

Posjeta je upriličena isključivo novoizabranom zamjeniku glavnog tužioca u ovom tužilaštvu Jezdimiru Spasojeviću, koji o najavi, razlozima posjete, sadržaju razgovora ili aktivnostima koje će biti provedene nakon ovog sastanka nije izvijestio Kancelariju glavnog tužioca, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U saopštenju se navodi da je u posljednjih šest i po godina ovo prva posjeta Jukićeve ovom tužilaštvu, dok u istom periodu nije najavljena niti upriličena posjeta bilo kojeg od ostalih 14 članova VSTS-a BiH.

Stoga Kantonalno tužilaštvo poziva VSTS i Jukićevu da obavijeste ovo Tužilaštvo i javnost o razlozima posjete.

Ovo je svakako izniman i jedinstven slučaj da se posjeta visokopozicioniranog predstavnika jedne institucije BiH, u ovom slučaju potpredsjednika VSTS-a, ne najavi rukovodstvu Tužilaštva na bilo koji način, navedeno je u saopštenju.

Da je posjeta bila najavljena, u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona vjeruju da bi i domaćinski odnos bio na daleko višem nivou i da bi tužioce ovog tužilaštva ovakva posjeta svakako izuzetno radovala.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.