Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obilježavanje 25 godina od postojanja Grupacije Avaz

numanovic-sead

Ove godine Grupacija Avaz obilježava 25. godišnjicu postojanja, a kruna proslave 25. godišnjice je večerašnji koncert u Zetri “Express i ja” koji će okupiti vodeće zvijezde iz svijeta kulture, show-bizza, politike.

– Počastit ćemo građane Sarajeva i BiH koncertom koji nije u regionu viđen u zadnjih najmanje 30 godina, kazao je u razgovoru za Fenu generalni direktor Avaz-roto pressa Sead Numanović.

Naglasio je da je obilježavanje 25 godina od Grupacije Avaza počelo već početkom ove godine.

– U prvim danima 2016. obišli smo nekoliko porodilišta u BiH, kao što su porodilišta u Sarajevu, Bijeljini, Mostaru, gdje smo darivali novorođenčad i roditelje. Odlučili smo se da time krenemo obilježavati 25 godina od Grupacije stavljajući akcent upravo na onome što je naša budućnost i onome što čini, na kraju krajeva, i smisao našeg života a to su djeca- kazao je Numanović.

Obilježavanje 25. godišnjice Grupacije je nastavljeno s obilježavanjem hiljaditog broja magazina Azra u aprilu ove godine kada je organizirana spektakulana manifestacija o kojoj je pričao region.

– Nastavili smo i s brojnim humanitarnim aktivnostima u toku godine o kojima nismo pisali i obavještavali javnost, a sada ulazimo u finiš gdje ćemo večeras organizirati spektakularni koncert u Zetri- kazao je Numanović.

Istakao je da će i nakon večerašnjeg koncerta biti nastavljeno obilježavanje 25 godina od Grupacije Avaz.

– Nastavit ćemo tako što ćemo se reklamirati u javnosti i i predstavljati najprodavaniji brend BiH a to je Dnevni avaz, ali i ostala izdanja naše Grupacije, Express, Azra i putem našeg portala kojim ćemo nastaviti pružati pravovremene i tačne informacije- kazao je Numanović.

Govoreći o tome koliko je novina Grupacije Avaz štampano u zadnjih 25 godina, Numanović je kazao kako se radi o višemilionskim tiražima.

– S današnjim danom izdali smo 7.619. broj Avaza, a prosječni tirač Avaza u protekloj godini je bio 40.000 radnim danom, osim petka kada je to 90.000. Izdali smo danas i 800. broj Expressa- istakao je Numanović.