Obilježena 26. godišnjica osnivanja Općinskog odbora SDA Novi Grad

26. godišnjica postojanja Općinske organizacije SDA Novi Grad

Sinoć je u prepunoj sali Multimedijalnog centra Općine Novi Grad Sarajevo obilježena 26. godišnjica osnivanja Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Novi Grad Sarajevo.

Prisutnima su se ovim povodom obratili predsjednik OO SDA Novi Grad Sarajevo Huso Ćesir, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Asim Sarajlić, nosilac liste za Općinsko vijeće dr. Rusimir Baljić, te načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

26. godišnjica postojanja Općinske organizacije SDA Novi Grad

Predsjednik KO SDA Novi Grad Sarajevo Asim Sarajlić je u svom obraćanju naglasio da je ova općina bila snaga u odbrani od agresije na Bosnu i Hercegovinu i da je iznjedrila najveći broj heroja, te da zaslužuje da ima ovakvu vlast i načelnika. „Vlast koju danas ima Općina Novi Grad Sarajevo iznikla je iz naroda, pomaže svoj narod i nastaviti će to raditi i ubuduće. Nije Novi Grad samo gradio za sebe i za svoju teritoriju, vi ste predsjednika Ćesira, načelnika Efendića i općinske vijećnike mogli u protekle 4 godine vidjeti i u Rogatici i Višegradu, Srebrenici, Čajniču i zbog toga i svega ovoga urađenog u Novom Gradu, 2. oktobra trebaju ponovo dobiti povjerenje građana“, kazao je Sarajlić.

Prisutni su imali priliku pogledati retrospektivu okončanog jednogodišnjeg programa političke edukacije mladih SDA Novi Grad Sarajevo koji je započeo prije tačno godinu dana. Program je uspješno okončalo 85 polaznika, a imali su priliku slušati 13 predavanja iz tri različite tematske oblasti – ideologija i politika, lokalna samouprava te izborna kampanja i politička komunikacija.

26. godišnjica postojanja Općinske organizacije SDA Novi Grad

Načelnik Efendić se osvrnuo na politička dešavanja u Općini Novi Grad Sarajevo prije dolaska SDA na vlast. „Bilo je perioda kada nismo imali ni većinu u Vijeću ni načelnika, kada smo imali većinu u Vijeću, a nažalost nismo načelnika, prije 4 godine izabran je načelnik – ali nije većina u Vijeću. Sada je vrijeme da izglasamo oboje“, poručio je Efendić.

26. godišnjica postojanja Općinske organizacije SDA Novi Grad

Nosilac liste dr. Rusmir Baljić predstavio je kandidate za Općinsko vijeće, te pozvao da se kandidati podrže kako bi kurs kojim ide Općina Novi Grad Sarajevo bio nezaustavljiv.

26. godišnjica postojanja Općinske organizacije SDA Novi Grad

Predsjednik OO SDA Novi Grad Sarajevo Huso Ćesir istakao je da je SDA Novi Grad Sarajevo direktan sudionik sudbonosnih događanja za Novi Grad, državu BiH i ovaj narod. „Danas nakon 26 godina stasali smo u snagu koja može pokrenuti BiH, a da imamo potencijale, dokazali smo u ove protekle 4 godine mandata općinske administracije u Novom Gradu, kao najmnogoljudnijoj općini u BiH i uz vašu podršku nastavit ćemo raditi još i bolje“.