Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jablanica

Obilježeno 80 godina od bitke za ranjenike na Neretvi

5208c7c824f0b0ee9318f7a7fe88a216 (1)
FOTO: FENA

Cvijeće i vijence položile su brojne delegacije antifašista iz BiH i regiona, predstavnici političkog i javnog života, te organizacija i udruženja koja baštine antifašističku tradiciju

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prisustvovao je danas u Jablanici obilježavanju jubilarne 80. godišnjice bitke za ranjenike na Neretvi, položio cvijeće, te odao počast borcima jedne od presudnih bitaka narodno-oslobodilačke borbe iz Drugog svjetskog rata.

Zajedno sa premijerom Nikšićem obilježavanju 80. godišnjice bitke za ranjenike na Neretvi prisustvovala je i federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković, te član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Cvijeće i vijence položile su brojne delegacije antifašista iz BiH i regiona, predstavnici političkog i javnog života, te organizacija i udruženja koja baštine antifašističku tradiciju.

Svečani program u okviru jubileja 80. godišnjice organizirali su SABNOR BiH, OO UABNOR Jablanica, Društvo „Josip Broz Tito“, Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi“ iz Jablanice, Općina Jablanica, uz podršku udruženja antifašista sa prostora bivše Jugoslavije.

Sa današnje manifestacije upućene su poruke solidarnosti, humanosti, zajedništva i važnosti očuvanja anifašističkih vrijednosti.