FHMZ

Obilni pljuskovi i grmljavina: Pred nama je velika promjena vremena

kiša sarajevo vrijeme
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom

U Bosni umjereno danas će biti umjereno do pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. Izgledni su i obilniji pljuskovi u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C.
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru i jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje od 25 do 28°C.

U nedjelju preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvoj konvektivne oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. Razvoj konvektivne oblačnosti širom zemlje će usloviti pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.