BiH

Jednokratna pomoć

Objavljen javni poziv za dodjelu novčane pomoći borcima

01/12/2018

Svi aplikanti imaju rok od 15 dana od dana objave za prikupljanje dokumentacije i podnošenje zahtjeva po navedenom poziv

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za rješavanje statusnih pitanja pripadnika boraca i članova njihovih porodica objavljen je u “Službenim novinama FBiH” i na stranici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

To znači da svi aplikanti imaju rok od 15 dana od dana objave za prikupljanje dokumentacije i podnošenje zahtjeva po navedenom pozivu.

Poziv je objavljen u okviru Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava za rješavanje statusnih pitanja boraca i članova njihovih porodica kojim je za ove namjene utvrđen iznos od 9.000.000 KM.

Ovaj Program rezultat je Sporazuma Vlade Federacije BiH i boračkih organizacija te opredjeljenja Vlade FBiH da neće biti umanjivanja prava i sredstava za boračku populaciju, saopšteno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.