Reprezentacija

Haris Hajradinović

Fudbaler koji blista u Hrvatskoj potvrdio da je u kontaktu sa N/FSBiH

01/12/2018

U kontaktu sam s ljudima iz N/FSBiH. Rekli su mi kako prate moje igre u dresu Osijeka, što me veseli

Sjajan nos imao je sportski direktor NK Osijek Alen Petrović kada je prošlog ljeta u Gradski vrt iz norveškog Haugesunda doveo Harisa Hajradinovića. U nešto više od godinu taj je ofenzivni veznjak postao jedan od najboljih igrača bijelo-plavih, pise Glas Slavonije.

Za njega bi se mogla upotrijebiti stara dobra sintagma – šuti, radi i zabija. Nije razvikan poput napadača, ali učinak u 15 mjeseci provedenih u Osijeku mu je, za veznog igrača, odličan. Dao je 15 pogodaka i tome dodao pet asistencija. Doduše “metnuo” je i 16, ali taj je bio u vlastitu mrežu, pa ne ulazi u ovu statistiku. Ove je sezone po brojkama najkorisniji igrač sa šest postignutih golova i četiri asistencije. To ga svrstava uz bok najboljem klupskom strijelcu u aktualnom igračkom kadru Muzaferu Ejupiju, koji je zabio samo jedan pogodak više.

Dobre igre Harisa Hajradinovića nisu promaknule ni ljudima iz Nogometnog saveza BiH. Istina, poziv selektora reprezentacije te zemlje Roberta Prosinečkog još nije stigao na Harisovu adresu, ali ako nastavi s dobrim igrama, neće proći previše vremena do trenutka kada će se to dogoditi.

– U kontaktu sam s ljudima iz N/FSBiH. Rekli su mi kako prate moje igre u dresu Osijeka, što me veseli. Naravno, nadam se pozivu, ali u ovom je trenutku najvažnije da nastavim pružati dobre igre u klubu, pa vjerujem kako me onda u budućnosti poziv u reprezentaciju BiH neće zaobići – kaže Hajradinović.

Pozadina dolaska Harisa Hajradinovića u Gradski vrt vrlo je zanimljiva. Naime, Osijek ga je praktično ukrao Nenadu Bjelici dok je bio trener poljskog Lecha iz Poznana. Bjeličina momčad tad je igrala utakmicu Europske lige protiv njegova bivšeg kluba Haugesunda. Svidio se Haris i Bjelici u ta dva susreta u kojima je njegov Lech eliminisao Norvežane, ali je sportski direktor NK Osijek Alen Petrović bio brži, a vjerojatno i konkretniji u ponudi, pa je Hajradinović završio u Gradskom vrtu. Danas znamo da je to bio jedan od najboljih Petrovićevih poteza otkako se vratio na poziciju sportskog direktora osječkog prvoligaša.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.