Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzlanski kanton

Objavljen konkurs: Traži se 111 ljekara, na birou ih ima 120

ljekar doktor
Ilustracija: Pixabay

Programom je određeno sufinansiranje dijela troškova obaveznih doprinosa i/ili dijela neto plaće u iznosu do 1 .500,00 KM mjesečno po osobi

Objavljeni su javni pozivi za zapošljavanje doktora medicine sa područja Tuzlanskog kantona. Kako je za BHRT potvrđeno iz Službe, na evidenciji se trenutno nalazi 120 ljekara.

Riječ je o dva javna poziva, za učešće nezaposlenih osoba – doktora medicine u Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine 2024, te Program sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine 2024: Javni poziv za učešće poslodavaca – Javnih zdravstvenih ustanova.

Planirano je podržati zapošljavanje 111 doktora medicine sa položenim strunim ispitom, bez položenog specijalistidkog ispita, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih osoba JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona na dan 31.12.2023. godine, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih osoba JU dan prile objave Javnog poziva.

Programom je određeno sufinansiranje dijela troškova obaveznih doprinosa i/ili dijela neto plaće u iznosu do 1 .500,00 KM mjesečno po osobi.

Od navedenog iznosa Federalni zavod za zapošljavanje će sufinansirati 600,00 KM, a JU Služba za zapošljavanje TK 900,00 KM mjesečno po osobi.

Ostatak sredstava neophodnih za isplatu neto plaće i troškova doprinosa sufinansirane osobe isplaćivat će Javne zdravstvene ustanove sa kojim nezaposlena osoba zaključi ugovor o radu.

Javni pozivi su objavljeni 3.4.2024. godine i ostaju otvoreni 8 dana od dana objavljivanja.