Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Semir Efendić objavio

Objavljen snimak kako potpredsjednik SDA kupuje glasove: “Zaokruži listić, zaposlit ćemo ti ženu”

efendic – snimak

Delegat čiji glas se čuje na snimku uprkos ponudama nije „završen“, a na ovaj sastanak otišao je samo kako bi vidio ko stoji iza ponuda koje su upućene većem broju delegata”, napisao Efendić koji je i priložio tonski snimak razgovora

Fikret Prevljak izabran je za novog predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo.

Kantonalni odbor SDA je birao između dva kandidata, Prevljaka i aktuelnog načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića.

Prevljak je dobio 59 glasova delegata, a Efendić 40.

Tim povodom Efendić je na svom Facebooku objavio, kako on kaže, snimak neprincipijelnih lobiranja i pritisaka na delegate.

“U izjavi za medije prije izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo rekao sam da imam saznanja o nekim neprincipijelnim lobiranjima i pritiscima na delegate, ali da ću o tome govoriti nakon izbora. Izbori su završeni i rezultat je svima poznat, ali da ne bi ostao dužan, obavljujem ovaj tonski snimak koji na najbolji mogući način oslikava šta se dešavalo u pozadini ovih izbora. Na snimku se može poslušati kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije, i potpredsjednik SDA, nudi zaposlenje supruge jednom od delegata kako bi glasao za drugog kandidata. Smatram da uz ove činjenice Asim Sarajlić ne može više biti predsjednik Kadrovske komisije SDA i očekujem da organi Stranke nakon objavljivanja ovog snimka o tome raspravljaju i donesu odgovarajuće odluke. Uz ovakvo djelovanje pojedinaca krajnje su upitni i rezultati same izborne Skupštine.

P.S. Delegat čiji glas se čuje na snimku uprkos ponudama nije „završen“, a na ovaj sastanak otišao je samo kako bi vidio ko stoji iza ponuda koje su upućene većem broju delegata”, napisao Efendić koji je i priložio tonski snimak razgovora.