Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasila se i policija

Objavljen snimak napada na advokaticu Kisin-Zagajac u centru Banje Luke

Foto: Screenshot/Nezavisne

Kisin-Zagajac izjavila je jučer da ju je u Ulici Veselina Masleše u Banjoj Luci fizički i verbalno napao muškarac za kojeg su joj u policiji rekli da je od ranije poznat policiji, o čemu je pisala na društvenim mrežama.

Banjalučka advokatica Jovana Kisin-Zagajac izjavila je da ju je u Ulici Veselina Masleše u Banjoj Luci fizički i verbalno napao muškarac, a policija je jučer uručila prekršajni nalog J.M. iz Banje Luke zbog počinjenog prekršaja vrijeđanje.

Kako su saopćili iz Policijske uprave Banja Luka, nadležnoj policijskoj stanici, istog dana u 15.20 sati, oštećeno lice prijavilo je da je neposredno prije prijave u Ulici Veselina Masleše nepoznato lice napalo.

– Policijski službenici su izašli na lice mjesta, kojom prilikom su došli do saznanja da se oštećeno lice u navedenoj ulici mimoišlo sa nepoznatim muškim licem koje se nedolično ponašalo, na način da je upućivalo pogrdne riječi i izraze, te gestikuliralo rukama u pravcu oštećenog lica što je kod oštećenog lica izazvalo osjećaj uznemirenosti. U blizini lica mjesta navedeno lice je pronađeno i uručen mu je prekršajni nalog – navodi se u saopćenju policije.

Podsjećamo, Kisin-Zagajac izjavila je za Nezavisne novine jučer da ju je u Ulici Veselina Masleše u Banjoj Luci fizički i verbalno napao muškarac za kojeg su joj u policiji rekli da je od ranije poznat policiji, o čemu je pisala na društvenim mrežama.

Opisala napad

“Prolazila sam Gospodskom ulicom, primijetila sam čovjeka u haustoru koji je, kada me je ugledao, izašao iz haustora i krenuo prema meni i baš pokazao prstom na mene. Dakle bilo je još prolaznika, a on se baš uputio prema meni direktno. Vidjela sam da ga ne poznajem, pomislila sam da je neki pijanica i slično i nastavila sam hodati. On mi je prišao, krenuo da me vrijeđa, da psuje i da mi se unosi u lice. Kad sam vidjela da bi moglo doči do fizičkog kontakta rekla sam ‘molim vas udaljite se, pozvaću, policiju’, ali kako sam to rekla on je zamahnuo šakom u pravcu moje glave. Ja sam nekako uspjela da se izmaknem, ni sama ne znam kako, izvukla sam telefon i odmah pozvala 122. On je i dalje psovao, vrijeđao… I tada se udaljio”, kazala je Kisin-Zagajac za Nezavisne novine.

Snimak incidenta koji je prijavila banjalučka advokatica

Posted by Nezavisne novine on Wednesday, November 29, 2023