Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sramotna zabava

Objavljena imena svih učesnika “korona derneka”, neki od njih umakli policiji

sadsa

Sramotna zabava je održana povodom rođendana šef Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju KCUS-a Jusufa Šabanovića, a cijeli događaj im je “pokvarila” policija koja je sve prisutne kaznila

Na skandaloznom “korona-derneku” koji se sinoć održao u sarajevskom Golf Klubu pojavila su se mnoga poznata imena, a sada su poznata i koja to sve.

Sramotna zabava je održana povodom rođendana šef Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju KCUS-a Jusufa Šabanovića, a cijeli događaj im je “pokvarila” policija koja je sve prisutne kaznila.

Za zabavu se vjerovatno ne bi ni saznalo da na svom Instagram profilu nije snimke objavljivala pjevačica Slađana Mandić. Kako se saznaje, policija je na zabavi zatekla sljedeće osobe: Stašu Košarca, Bojana Markovića, Zijada Blekića, Mladena Stanišića, Ljubomira Mrdu, Nihada Fejzića, Hajrudina Alića, Ajlina Ahmića, Seju Balića, Semira Cerića Koketa, Hajrudin Varešanović (Hari Mata Hari), Mehmedalija Kriještorac, Haris Katlak, Adnan Kuka i Adis Kahvić, kao i konobara.

Pojedini gosti su uspjeli napustiti zabavu prije dolaska policije, među njima su Šerif Konjević, Halid Bešlić i pomenuta Slađana Mandić. Ove osobe će također biti kažnjene pošto su se našle na objavljenim snimcima.

Kako je za Fokus potvrđeno iz MUP-a KS, izdato je 19 prekršajnih naloga.

– Do sada su, pored zatečenih 16, identifikovane još 3 osobe kao učesnici zabave u ugostiteljskom objektu iako je rad istih zabranjen odlukom nadležnih organa zbog prevencije širenja coronavirusa, kazao je za medije Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP KS.

“Odmah je ostvarena neophodna saradnja sa nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Policijski službenici Druge PU, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na identifikaciji lica koja su boravila u navedenom objektu, te će protiv svih biti poduzete propisane mjere i radnje s ciljem sankcionisanja zbog kršenja aktulenih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i drugih organa donesenih u vrijeme proglašenog stanja nesreće uzrokovane aktuelnom pandemijom”, saopćeno je.

Jusko: Učesnici zabave u Sarajevu dobili novčane kazne; Fejzić: Izvinjavam se