Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanski novi

Objavljene fotografije već popunjenih glasačkih listića donesenih na izborno mjesto

listici

Na biračkom mjestu Suhača u Bosanskom Novom i na ponovljenom glasanju je došlo do grubog kršenja izbornog procesa

Naime, na tom biračkom mjestu birački proces je počeo sa više od jednog sata zakašnjenja, piše Gerila.

Do prekida je došlo nakon što je u dvije glasačke kutije s ovjerenim pečatom CIK-a BiH prije početka glasanja pronađeno po 200 popunjenih glasačkih listića i to u jednoj za načelnika opštine i u drugoj za odbornike lokalne skupštine.

Kako Gerila saznaje na licu mjesta, na pomenutim listićima je već zaokruženo ime kandidata SNSD-a za načelnika Bosanskog Novog Miroslava Drljače, kao i kandidata SNSD-a na listi za Skupštinu opštine.

Nakon pronalska glasačkih listića koji su već bili zaokruženi, obaviještena je Centralna izborna komisija BiH, koja je dala instrukciju da se izuzme sporni izborni materijal i u pratnji policije odveze u Opštinsku izbornu komisiju.

Nakon toga je nastavljen izborni proces. U ovom trenutku na sporno biračko mjesto došli su i predstavnici CIK-a, koji će ostati do kraja biračkog procesa da isprate rad.

U Opštinskom odboru SDS-a kažu za Gerilu da su već pripremili krivične prijave, te da su o brojnim nepravilnostima obavijestili SIPU i policiju, te dostavili dokaze o ovim prevarama.

Portal Gerila ekskluzivno objavljuje fotografije glasačkih kutija i popunjenih biračkih listića sa pomenutog biračkog mjesta.

Inače, glasanje na tom biračkom mjestu se odvija ponovo jer je izborni proces zbog nepravilnosti na tom mjestu bio prekinut 15. novembra kada su održani lokalni izbori u BiH.

Kandidati za načelnika u tom gradu su Miroslav Drljača iz SNSD i Slobodan Stanić iz SDS.

Na osnovu do sada prebrojanih glasačkih listića u blagoj prednosti je kandidat SNSD-a.