BiH

važne informacije

Objavljeni detalji za učesnike Povorke ponosa u Sarajevu, ruta će biti poznata u petak

10/08/2021

Lokacija ulaza, kao i ruta kretanja, bit će objavljeni 13. avgusta na web stranici i društvenim mrežama Bh. povorke ponosa

Organizatori Bh. povorke ponosa objavili su detaljne informacije namijenjene učesnicima koji planiraju biti dio ovog događaja.

Bh. povorka ponosa održat će se 14. avgusta s početkom u 12 sati. Bit će aktivan samo jedan ulaz, od 10 do 12 sati. Ulaz će biti zatvoren tačno u podne.

– Lokacija ulaza, kao i ruta kretanja, bit će objavljeni 13. avgusta na web stranici i društvenim mrežama Bh. povorke ponosa – navedeno je.

Organizatori mole sve zainteresovane učesnike da obrate pažnju na to s kim razgovaraju i dijele informacije o dolasku na Povorku, kao i da na okupljanja dolaze u grupama. Osim toga, svi učesnici su zamoljeni da sva vidljiva LGBTIQ obilježja ne nose do mjesta okupljanja, već da ih spakuju u torbe ili neprozirne kese. Isto važi i za odlazak sa Povorke ponosa.

Povorku ponosa obezbjeđuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a učesnike će na ulazu dočekati redari koji će biti u flourescentnim prslucima.

– Kako biste učestvovali morate imati jedno od sljedećeg: 1. negativan PCR test (ne stariji od 72 sata), 2. negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata), 3. potvrdu o preboljenoj COVID-19 infekciji (ne stariju od šest mjeseci), 4. potvrdu o primljenoj vakcini (stariju od 14 dana) ili 5. potvrdu o revakcinaciji – navode.

Preporučuje se učesnicima da ponesu što manje ličnih stvari.

– Izbjegavajte nošenje flaša s pićem, makaze, pribor za nokte, biber sprej ili neko drugo sredstvo za samoodbranu, te bilo koji predmet kojim je moguće nanijeti tjelesne povrede ili ugroziti sigurnost učesnika Povorke – jer će ih redari oduzeti prilikom pregleda.Flaše s vodom će biti obezbijeđene.

Organizatori savjetuju da učesnici ne nose nikakve transparente jer će isti biti obezbijeđeni.

– Ukoliko ipak želite ponijeti neki transparent, javite se na društvene mreže povorke ili na mail info@povorkaponosa.ba. Na taj način možete dostaviti transparent organizatorima i zatim ga dobiti na dan Povorke na mjestu okupljanja.

S obzirom da nije isplaniran dodatni program nakon Povorke ponosa, organizatori mole učesnike da se nakon šetnje zapute svojim kućama ili u siguran prostor, kao i da do kraja dana, za svaki slučaj, obrate pažnju gdje se kreću po gradu.

Sve dodatne informacije možete naći na zvaničnoj stranici povorke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.