Oprez VOZAČI

Obustavljen saobraćaj na dionici Kupres-Šuica, šleper blokirao cestu

sleper suica2 (1)

Na graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice

Zbog šlepera koji se prepriječio preko ceste, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-16 Kupres-Šuica (u mjestu Stržanj). Kako je došlo do nezgode još uvijek nije saopšteno, a pretpostavlja se da je vozač ogromnog teretnjaka na trenutak izgubio kontrolu nad vozilom.

Učesnici memorijalne trke i supermaratona „Ne zaboravimo“ koji su jučer krenuli iz Bihaća, danas nastavljaju svoj put iz Jajca (gdje su prespavali), preko Travnika, Sarajeva, Olova, Kladnja do Potočara. Planirani dolazak u Potočare je 10. juli. Molimo vozača da u trenutku prolaska učesnika maratona budu maksimalno oprezni i da poštuju upute policijske pratnje.

Kilometarske kolone na Šuici, šleper blokirao put

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

Podsjećamo, sanacioni radovi izvode se i u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), a saobraćaj je reguliran semaforima (naizmjenično-jednom trakom).
Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Ključu i Mostaru.

Zbog kiše koja je padala tokom noći u većem dijelu naše zemlje kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Apeliramo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.