BiH

Oprez VOZAČI

Obustavljen saobraćaj na dionici Kupres-Šuica, šleper blokirao cestu

09/07/2019

Na graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice

Zbog šlepera koji se prepriječio preko ceste, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-16 Kupres-Šuica (u mjestu Stržanj). Kako je došlo do nezgode još uvijek nije saopšteno, a pretpostavlja se da je vozač ogromnog teretnjaka na trenutak izgubio kontrolu nad vozilom.

Učesnici memorijalne trke i supermaratona „Ne zaboravimo“ koji su jučer krenuli iz Bihaća, danas nastavljaju svoj put iz Jajca (gdje su prespavali), preko Travnika, Sarajeva, Olova, Kladnja do Potočara. Planirani dolazak u Potočare je 10. juli. Molimo vozača da u trenutku prolaska učesnika maratona budu maksimalno oprezni i da poštuju upute policijske pratnje.

Kilometarske kolone na Šuici, šleper blokirao put

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

Podsjećamo, sanacioni radovi izvode se i u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), a saobraćaj je reguliran semaforima (naizmjenično-jednom trakom).
Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Ključu i Mostaru.

Zbog kiše koja je padala tokom noći u većem dijelu naše zemlje kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Apeliramo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.