Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanje na putevima

Obustavljen saobraćaj na području Komara

Snijeg-Komar

Na većini puteva u našoj zemlji zbog ugaženog snijega i zaleđenog kolovoza saobraća se usporeno

Zbog popriječenih teretnih vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-5 Travnik-Donji Vakuf na području Komara.

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj, kod mjesta Šije. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Na većini puteva u našoj zemlji zbog ugaženog snijega i zaleđenog kolovoza saobraća se usporeno. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu, ali ovdje upozoravamo na povremeno jače udare vjetra.

Na putu Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok na putu Olovo-Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance. Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo-Rogatica, na širem području Romanije, dok na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada, te na putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar dodatne probleme stvara jak vjetar.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.