Vlada HNK-a

Očekujemo otvaranje ugostiteljskih objekata i vrtića u ovoj sedmici

kafici_koronavirus

Realno očekivati da federalni i kantonalni štabovi tokom ove sedmice donesu naredbe o početku rada vrtića, autoškola i ugostiteljskih objekata, isključujući noćne klubove

Predstavnici Vlade i Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) su na sastanku u ponedjeljak u Mostaru zaključili kako nema razloga za daljnjim odgađanjem u popuštanju mjera zabrane rada vrtićima, ugostiteljskim objektima, autoškolama i sličnim djelatnostima kojima je u proteklom periodu zabranjen rad.

Na tom tragu, Koordinacijsko tijelo zatražilo je žurno očitovanje resornih ministarstva u kantonu te od Zavoda za javno zdravstvo HNK-a izradu preciznih epidemioloških uputa za organiziranje rada svake od pobrojanih djelatnosti, priopćeno je iz Vlade HNK.

Realno očekivati da federalni i kantonalni štabovi tokom ove sedmice donesu naredbe o početku rada vrtića, autoškola i ugostiteljskih objekata, isključujući noćne klubove, zaključeno je na sastanku.

Također, zaključeno je kako će kantonalni Štab civilne zaštite uputiti zahtjev Oružanim snagama BiH za dezinficiranjem općina i gradova u HNK-u, posebno Konjica, Jablanice, Mostara i Čitluka, navodi se u priopćenju.