Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Očišćen prostor na kojem su bile odložene kurbanske kože u Vogošći

23/08/2018

Kantonalni veterinarski inspektor jučer je u tri navrata vršio inspekcijski nadzor na platou za skretanje prema vogošćanskom naselju Blagovac, gdje je bilo izloženo oko 3.000 ovčijih koža iz individualnog klanja na području Kantona Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS) Vildana Brdarić.

Dodala je da je posljednjim nadzorom, koji je izvršen sinoć oko 23.00 sata, konstatirano da su kurbanske kože u potpunosti uklonjene sa tog lokaliteta, a u prisustvu postupajućeg inspektora izvršeno je i čišćenje, pranje i dezinfekcija prostora, kako je bilo i zapisnikom naređeno.

– Inspekcijski postupak će biti nastavljen i dalje, a radi utvrđivanja dodatnih činjenica i odgovornosti za ovaj način organizacije sakupljanja i odvoza kurbanskih kožica – kazala je Brdarić.

Iz KUIP-a KS podsjećaju da je kantonalni veterinarski inspektor jučer u prijepodnevnim satima naredio hitno odvoženje ovčijih koža do krajenjeg odredišta sa lokaliteta na području Vogošće.

Saglasnost za prikupljanje kurbanskih kožica na nevedenom lokalitetu Medžlisu islamske zajednice Sarajevo dala je nadlažna služba Općine Vogašća.

Građani su jučer ujutro uočili da je na ovom lokalitetu odložena veća količina kože životinja koje su zaklane kao kurbani. Zbog toga su kantonalni vetreinarski inspektori jučer reagirali i u prijepodnevnim satima izvršili inspekcijski nadzor na lokalitetu platoa za skretanje prema vogošćanskom naselju Blagovac, na okolnosti odlaganja velikih količina kurbanskih ovčijih koža.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.