BiH

korona virus

Od 1. do 5. septembra u Sarajevu ukupno 20 novozaraženih

06/09/2020

Tokom jučerašnjeg dana, evidentiran je oporavak 27 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom smanjen na 345

U Kantonu Sarajevo (Bosna i Hercegovina) potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, navode u jutrošnjem izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovo su rezultati testiranja 189 uzorka, prikupljenih u periodu od 1. do 5. septembra 2020. godine.

”Od ovog broja novozaraženih, njih 12 (60 posto) pripadaju porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije. Tokom jučerašnjeg dana, evidentiran je oporavak 27 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom smanjen na 345. Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalaze se 23 osobe. Jedan pacijent koristi potporu respiratora pri disanju. Nažalost, u protekla 24 sata dvije osobe su preminule, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo sada 72”, saopštili su iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

U samoizolaciji u KS nalazi se 761 osoba. Prema podacima Zavoda, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije koronavirusa evidentirana zaraza kod 4.086 osoba, dok se u istom periodu oporavilo ukupno 3.669 osoba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.