Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Doboj

Od 886 vozača ograničenje brzine prekoračilo 286

radar_binar_1

Alkotestirano je 597 vozača, a dvojica su to odbila, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena i sankcionisana 93 vozača, od kojih je 11 lišeno slobode

Policijska uprava Doboj u akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu brzine kretanja vozila i prisustvo alkohola u organizmu kod vozača motornih vozila u prvih pet dana ovog mjeseca kontrolisala je 886 učesnika u saobraćaju od čega je 286 vozača prekoračilo brzinu kretanja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Od toga je 239 vozača prekoračilo brzinu kretanja od 11 do 20 kilometara na čas, 39 vozača je prekoračilo brzinu kretanja od 21 do 30 km/h, dok je osam vozača prekoračilo brzinu preko 31 km/h”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Osim toga alkotestirano je 597 vozača, dok su dva vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju.

“Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena i sankcionisana 93 vozača, od kojih je 11 lišeno slobode”, navodi se u saopštenju.

Kontrola saobraćaja je naročito bila usmjerena na mjestima i dionicama puteva na kojima je evidentiran najveći broj saobraćajnih nezgoda s posljedicama po osobe.

“Vožnja u alkoholisanom stanju zajedno s drugim faktorima, uz razvijenu veću brzinu kretanja vozila, jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda koje mogu biti kobne za sve učesnike u saobraćaju.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da savjesno i odgovorno učestvuju u saobraćaju, da se pridržavaju zakonskih propisa i uslova na putu, te da ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme učestvovanja u saobraćaju”, navodi se u saopštenju.