BiH

vremenska prognoza

Od četvrtka stabilizacija vremenskih prilika

11/10/2021
FOTO: Ilustracija

Izgledi vremena za period 12. 10. 2021. – 25. 10. 2021.

Zadnjih dana u Bosni i Hercegovini temperature zraka bile su znatno niže u odnosu na temperature zraka za ovo doba godine. Zabilježene su veće količine kiše a snijeg je zabijelio naše najveće planine. I u naredna dva dana ne očekuje se bitnija promjena vremenskih prilika. Preovladavat će oblačno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Na planinama moguć je i slab snijeg.

Od četvrtka (14.10.) prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. Uz prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti, doći će i do blagog pada temeprature zraka. Više sunčanih intervala moguće je na krajnjem jugu zemlje.

Minimalne jutarnje temperature zraka tokom većeg dijela sedmice varirat će od 2 do 8 u Bosni, na jugu zemlje do 12°C. Najviše dnevne temperature između 7 i 12, u Hercegovini do 15 stepeni.

U periodu od 18.10. pa do kraja prognoznog perioda očekuje se promjenjivo vrijeme sa povremeno slabom kišom. Na jugu zemlje, promjenjivo oblačno i djelimično sunčano. Temperature zraka u blagom porastu.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 5 i 10 u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 11 i 16 u Bosni, na jugu Hercegovine do 18°C, stoji u dvosedmičnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.