Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

federalno ministarstvo

Od nedjelje ljetno računanje vremena

zimsko računanje vremena – pixsell
06.10.2021., Zagreb - Zadnju nedjelju u listopadu, u Hrvatskoj pocinje zimsko racunanje vremena. 31.10. u 3 sata ujutro bismo trebali vratiti kazaljku jedan krug unazad, cime cemo dobiti jedan sat. Iako je Europska komisija (EK) prije tri godine predlozila da se ukine sezonsko pomicanje sata, drzave clanice se o tome jos uvijek nisu dogovorile, a kako se cini u dogledno vrijeme ni nece. Pomicanje sata trebalo je prestati 2019., nakon sto je bivsi predsjednik EK-a Jean-Claude Juncker 2018. to predloziio za cijelu Europsku uniju, s time da je clanicama prepusteno da odluce hoce li zadrzati ljetno ili zimsko racunanje vremena. Odluka o tome hoce li neka drzava clanica uzeti kao trajno ljetno ili zimsko vrijeme ovisi o njezinu zemljopisnom polozaju i stoga je tesko ocekivati dogovor o prijedlogu EK-a koji se sada cini ishitren, iako to nitko ne zeli sluzbeno priznati.

Ljetno računanje vremena počinje u nedjelju, 27.3.2022. godine

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o računanju vremena (“Službene novine Federacije BiH”, br. 24/97 i 50/03), propisano da ljetno računanje vremena počinje posljednje nedjelje u martu, tako što će se pomjeranjem za 60 minuta unaprijed vrijeme u 2:00 sata računati kao 3:00 sata.

Dakle, ljetno računanje vremena počinje u nedjelju, 27.3.2022. godine, pomjeranjem za jedan sat unaprijed, na način da će se vrijeme u 2:00 sata računati kao 3:00 sata, saopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.