BiH

Republika srpska

Od ovog mjeseca će biti veće penzije – za dva posto

02/09/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Vlada Republike Srpske donijela je i Odluku o određivanju iznosa najniže penzije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću nakon današnje sjednice

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o vanrednom usklađivanju opšteg boda i penzija, čime se penzije ostvarene do 31. augusta povećavaju za dva posto od 1. septembra.

Vlada Republike Srpske donijela je i Odluku o određivanju iznosa najniže penzije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću nakon današnje sjednice.

Iznosi najniže penzije određeni su tako što su iznosi najniže penzije isplaćene u augustu povećani za dva posto, odnosno za isti procenat za koji je izvršeno vanredno usklađivanje.

Isplata najniže penzije prema ovoj odluci počinje 1. septembra.

Vlada je prihvatila i Informaciju o realizaciji projekta dodjele podsticaja privrednim subjektima za direktna ulaganja u 2021. godini.

U saopštenju se navodi da je Vlada zadužila Ministarstvo finansija da u budžetskoj 2021. godini na poziciji Tekući grant – podrška razvoju privrede i poboljšanju efikasnosti poslovanja i uvođenja novih tehnologija obezbijedi dodatna 3.000.000 KM za potrebe dodjele podsticaja za direktna ulaganja u 2021. godini.

Iz Vlade podsjećaju da su budžetom Ministarstva privrede i preduzetništva za ove namjene planirana sredstva od četiri miliona KM.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.