BiH

Prognoza za naredne dane

Od petka sunčanije vrijeme, očekuje se i porast temperatura

25/09/2019

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva ili u večernjim satima očekuje se kiša.

Na jugu zemlje je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjeren na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva ili u večernjim satima je moguća kiša. Dnevna temperatura oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne postepeni prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 21, na jugu od 20 do 25 °C.

U petak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. . U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 22 do 28 °C.

U nedjelju, 29. septembra također će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 22 do 28 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.