BiH

kanton sarajevo

Od ponedjeljka prijave za vakcinaciju i za neosigurane osobe

02/04/2021

Iz Zavoda obavještavaju da su liste osoba starijih od 75 godina, kao i onih od 65 do 75 godina starosti, proslijeđene svim ambulantama porodične medicine sa zadatkom da se anketiraju

Nakon jučerašnjeg naloga Vlade Kantona Sarajevo, iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS danas saopćavaju da će i svim neosiguranim osobama od ponedjeljka, 5. aprila ove godine biti omogućeno prijavljivanje za imunizaciju, putem posebne aplikacije.

Iz Zavoda obavještavaju da su liste osoba starijih od 75 godina, kao i onih od 65 do 75 godina starosti, proslijeđene svim ambulantama porodične medicine sa zadatkom da se anketiraju.

Dakle, svi osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS preko 65 godina starosti će u narednom periodu biti pozvani i pitani iz pripadajuće ambulante da li su zainteresovani za vakcinaciju, te će njihovi odgovori biti zabilježeni i uneseni u informatički sistem.

U isto vrijeme, iz Ministarstva zdravstva KS obavještavaju da se na aplikaciju za prijavu imunizacije osiguranika ZZO KS do sada prijavilo više od 41.000 građana, te da svi koji su zainteresovani, a nisu se prijavili, to mogu učiniti putem linka: bit.ly/3cGHclU

Naglašavaju i kako nije bitno kada se izvrši prijava, jer se ovom anketom samo iskazuje interes za vakcinaciju, a redoslijed vakcinacije je već unaprijed određen prema prioritetima, odnosno kategorijama, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.