Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Od ponedjeljka stiže oblačno vrijeme s kišom

sarajevo oblacno444

Razvedravanje stiže krajem radne sedmice, u četvrtak, kada bi jutro u većem dijelu zemlje trebalo biti umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BIH (FHMZ), od ponedjeljka će doći do pogoršanja vremena u većem dijelu zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz FHMZ-a navode da se ponedjeljak može očekivati oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni je moguća i slaba kiša, a u ostatku dana padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim i djelimično u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 11 do 17, na jugu od 19 do 22 stepena Celzijusa.

Dan kasnije, u utorak, FHMZ prognozira oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u srijedu s povremeno slabom kišom. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 9 do 12, a dnevna od 10 do 16, na jugu oko 18 stepeni.

Razvedravanje stiže krajem radne sedmice, u četvrtak, kada bi jutro u većem dijelu zemlje trebalo biti umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od – 2 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 12 do 18, na jugo do 22 stepeni, zaključuju iz FHMZ-a.