Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UIOBiH

Od putnika na sarajevskom aerodromu oduzeta veća količina novca različitih valuta

euri dolari
Foto: UIOBiH

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje i da nema ništa osim ličnog prtljaga

Na Međunardnom aerodromu Sarajevo ovlašteni službenici UIO u saradnji sa službenicima Granične policije BiH uspješno su spriječiči pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca. Tokom redovne provjere putnika i putničkog prtljaga koji su sletjeli avionskom linijom Istanbul-Sarajevo, izvršili su pregled turskog državljanina A.H. koji je pored ličnog prtljaga imao sakriven novac različitih valuta i to u iznosu od 50.970 eura i 5 000 USD.

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje i da nema ništa osim ličnog prtljaga. Protiv počinioca opisanih nezakonitosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Podsjećamo, svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni su da to prijave carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prelazima.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.