Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nove mjere

Od srijede skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata u TK

tuzla_otvoreni_kafici_ilustracija (1)

U odluci stoji da se naredba odnosi na sve ugostiteljske objekte bez izuzetaka (bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta)

Zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa i bojazni da će se broj zaraženih povećati u Tuzlanskom kantonu, Krizni štab Ministarstva zdravstva donio je Odluku da ugostiteljski objekti na području TK od sutra mogu raditi do 20 sati.

Odluka po kojoj je ugostiteljskim objektima radno vrijeme ograničeno do 20 sati stupa na snagu u srijedu i trajat će narednih 14 dana.

U odluci stoji da se naredba odnosi na sve ugostiteljske objekte bez izuzetaka (bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta).

Naređuje se svim gradskim/općinskim Kriznim štabovima, kao i gradskim i općinskim inspekcijama da izvrše kadrovsko jačanje inspekcijskih službi, te da maksimalno pojačaju inspekcijski nadzor kada je u pitanju realizacija tačke 1. ove Naredbe, kao i primjena važećih preporuka i naredbi kada je u pitanju način organizacije i rada ugostiteljskih objekata.

Traži se od nadležnih kantonalnih i gradskih/općinskih inspekcija, kao i od Uprave policije TK da pojačaju nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka.