BiH

Davor Božinović potvrdio

Od sutra nova pravila za ulazak u Hrvatsku iz BiH

30/06/2021

Novost je i da osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku, rekao je Božinović

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je od 1. do 15. jula izmjenu pravila koja će olakšati ulazak u Hrvatsku za državljane trećih zemalja, u koje spadaju i države regije, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon održane sjednice užeg kabineta Vlade Republike Hrvatske ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je nova pravila za građane Europske unije, ali i trećih zemalja, pri ulasku u Hrvatsku, s obzirom na uvedene digitalne COVID putovnice.

“Od 1. jula na razini Europske unije na snagu stupa primjena EU digitalnih COVID potvrda. Naša odluka je s tim usko povezana jer će svi građani Europske unije koji imaju potvrdu moći bez ikakvih ograničenja ući u Republiku Hrvatsku”, kazao je Božinović.

Građani Srbije i BiH, odnosno trećih zemalja, za ulazak u Hrvatsku trebaju imati jednu od tri potvrde, potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19, liječničku potvrdu o preboljenju ili negativan PCR test.

Božinović je kazao kako će svi oni koji imaju digitalne COVID putovnice moći bez ograničenja ulaziti i boraviti u Republici Hrvatskoj.

“Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan test ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju COVID-19 ili da su cijepljeni. Novost je i da osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku”, rekao je Božinović.

Na brojnim testnim mjestima u Hrvatskoj, uz testove izdavat će se i digitalne COVID potvrde, i to u kratkom roku, za domaće i za strane državljane, najavio je Božinović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.