Fudbal

Novi mandat

Dejan Savićević ponovo izabran za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore

30/06/2021

Pred nama je težak izazov, ali težićemo da dostignemo bolje, evropske, standarde, rekao je Savićević

Dosadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević obavljaće tu funkciju i naredne četiri godine, odlučeno je danas na Izbornoj Skupštini te asocijacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Njegov protivkandidat, internacionalni sudija sa Cetinja – Jovan Kaluđerović, jučer je najavio da neće prisustvovati izbornom procesu nakon što je Uprava za sport privremeno zabranila Izbornu Skupštinu.

Savićević je dobio podršku svih 27 prisutnih delegata.

To je šesti mandat nekadašnjeg fudbalera Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i Rapida, a četvrti u nezavisnoj Crnoj Gori.

Savićević je na čelu crnogorskog Saveza od 2001. godine, a biće na toj funkciji do 2025. godine.

“Ova podrška mi mnogo znači. Nastaviću da budem posvećen kao do sada i da zajednički radimo za budućnost fudbala”, rekao je Savićević nakon izbora.

On je istakao da se “najpopularnija igra na svijetu razvija svaki dan”.

“Fudbal se danas mora posmatrati mnogo šire od onoga što vidimo na terenu ili Tv ekranima. Imam svoj program koji želim da sprovedem sa svojim timom. Želim prosperitet fudbala na svim nivoima u našoj zemlji. Napor koji smo do sada uložili uticao je da se svi fudbalski radnici bolje osjećaju u odnosu na ambijent koji smo naslijedili. Pred nama je težak izazov, ali težićemo da dostignemo bolje, evropske, standarde. Želimo da sve ovo prate i uspješniji rezultati svih nacionalnih selekcija, kao i klubova. Edukacija trenera, sudija i ostalih sportskih radnika, stvaranje mladih igrača i igračica zauzeće posebno mjesto u planovima FSCG. Vrata Saveza otvorena su za sve koje imaju dobre namjere i zdrave prijedloge. Vjerujem da ste prepoznali moju zdravu priču i ambicije”, rekao je Savićević.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.