Tuzlanski kanton

Od sutra obustava nastave, preporuka roditeljima da ne dovode djecu u vrtiće

tuzla vrijeme

Preporuka Kantonalnog ministarstva jeste i da predškolske ustanove koje djeluju na Tuzlanskom kantonu roditeljima i starateljima svojih polaznika predlože da, ukoliko je to moguće, djecu u naredne dvije sedmice ne dovode u obdaništa

Na osnovu preporuka Kriznog štaba Federacije BiH, a u cilju prevencije pojave oboljelih od korona virusa, počev od sutra, u naredne dvije sedmice neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

”Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona obavještava javnost da od sutra (12. marta), u naredne dvije sedmice neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama, te na visokoškolskim ustanovama na području Tuzlanskog kantona”, navodi se u saopćenju Ministarstva.

Također, preporuka Kantonalnog ministarstva jeste da predškolske ustanove koje djeluju na Tuzlanskom kantonu roditeljima i starateljima svojih polaznika predlože da, ukoliko je to moguće, djecu u naredne dvije sedmice ne dovode u obdaništa.

Ministarstvo će, uzimajući u obzir da ne može prekinuti rad ovih ustanova, predškolskim ustanovama i centrima za obrazovanja odraslih dostaviti preporuke za dalji rad i postupanje, a posebno u dijelu čišćenja, dezinfekcije i provjetravanja prostorija.