Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog radova u Hrvatskoj

Od sutra zatvoren granični prijelaz Ivanica – Gornji Brgat

ivanica

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja

Od ponedjeljka 25. marta do 17. aprila zbog radova u Hrvatskoj, zatvara se granični prelaz Ivanica – Gornji Brgat, a za vrijeme ove obustave, bit će omogućen prelaz pješaka, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi – Dvor.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac – Domaljevac, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Vremenski uvjeti ovoga jutra su povoljni, a promet vozila slab do umjeren. Na brojnim dionicama učestali su sitniji odroni, tako da se vozačima savjetuje opreznija vožnja uz napomenu da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.