Odbijen ulazak u BiH šestorici državljana Turske

BiH

aerodrom-sarajevo

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u ponedjeljak je zbog pogrešnog davanja informacija o svrsi i namjeri boravka u BiH odbijen ulaz za šest državljana Republike Turske, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 28. lipnja na letu Sarajevo – Munchen uhitili državljanina Republike Turske U. E. (1970.), jer je posjedovao falsificiranu putovnicu i osobnu kartu Republike Bugarske. Procesuiranje državljanina R. Turske je u tijeku.

Istoga dana, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, na izlazu iz BiH, uhićen je državljanin R. Hrvatske i BiH, Š. G. (1972.) na osnovu naredbe Osnovnog suda u Tesliću zbog kaznenog djela “nedozvoljena proizvodnja i promet oružja“.

Pripadnici Jedinice granične policije Hum su 26. lipnja u večernjim satima na ulazu u BiH uhitili državljanku Bosne i Hercegovine, N. T. (1991.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je potražuje MUP RS-a zbog kaznenog djela “teška tjelesna povreda“. N. T. je predana policijskim službenicima Policijske stanice Doboj na dalje postupanje.

Isto večer je na MGP Rača, na ulazu u BiH, uhićen državljanin BiH, Š. Š. (1962.) na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju zbog počinjenog kaznenog djela „falsificiranje isprave“.

Na MGP Kamensko, na ulazu u BiH, uhićen je državljanin R. Hrvatske i BiH, D. B. W. (1980.) jer ga potražuje FMUP zbog počinjenog kaznenog djela “pronevjera u službi“. Š. Š. je predat policijskim službenicima Sudske policije Bijeljina, a D. B. W. pripadnicima Sudske policije Hercegbosanske županije u Livnu na dalje postupanje, ističe se u priopćenju GP BiH.