Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Orić u pratnji advokatice stigao u Sud BiH

29/06/2015

Ratni komandant Srebrenice Naser Orić došao je u pratnji advokatice Lejle Čović na današnje ročište u Sud BiH o prijedlogu tužioca Tužilaštva BiH za izricanje mjera zabrane.

Kako je ranije kazala advokatica Lejla Čović odbrana će se protiviti zahtjevu Tužilaštva BiH. Podsjećamo, Orić je pušten na slobodu u petak kasno poslijepodne, a određene su mu mjere zabrane koje uključuju ograničenje kretanja i boravka osumnjičenog, zabranu kontakta sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu, te periodično javljanje nadležnom policijskom organu.

Konačnu odluku o predloženim mjerama će donijeti sudija Suda BiH Željka Marenić. Ročište će se održati od 14:30 do 16 sati u Odjel I Suda BiH.

Podsjećamo, Naser Orić, ratni komandant Srebrenice u petak je izručen BiH iz Švicarske gdje je uhapšen 10. juna po potjernici Srbije za navodne zločine u selu Zalazje kod Srebrenice.

Određen mu je ekstradicijski pritvor gdje je proveo 14 dana. Izručenje je tražila Srbija, ali i BiH te je švicarski sud odlučio u korist BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.