Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjednica u Sarajevu

Odbor za žalbe PSBiH: Petnaest žalbi građana neosnovano, izjašnjenje o jednoj odgođeno

parlament-skupstina-institucije-4-db

Od 15 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH, Odbor je 14 ocijenio neosnovanim, dok je izjašnjenje o jednoj žalbi odgođeno

Odbor za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 25. sjednici razmatrao je 16 žalbi, od kojih se jedna žalba odnosi na rad i postupanje policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a 15 na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH.

Žalbu na rad i postupanje policijskih službenika SIPA-e, Odbor za žalbe građana ocijenio je kao neosnovanu. Od 15 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH, Odbor je 14 ocijenio neosnovanim, dok je izjašnjenje o jednoj žalbi odgođeno, uz zahtjev Graničnoj policiji BiH da izvrši dopune Izvještaja prema uputstvu članova Odbora.

Odbor je primio k znanju dvije informacije Granične policije BiH o okončanim disciplinskim postupcima i izrečenim disciplinskim mjerama po žalbama građana koje su razmatrane na ranijim sjednicama Odbora za žalbe građana PSBiH.